GLIBEZID 6 tbl 100x1x6 mg (bli.Al/PVC/PVDc)

Liekové a iné interakcie Liek obsahuje cukry Kontraindikácie na ochorenia pacienta Neužívať súčasne s alkoholom Nedoporučuje sa podávať počas dojčenia Nedoporučuje sa podávať počas gravidity

Cena

Orientačná cena:
Liek nie je kategorizovaný

nie je
Kód 36680
Registračné číslo 18/0422/06-S
Dátum registrácie 18. 10. 2006
Patentná ochrana genericky liek
Výdaj na lekársky predpis (Rp)
Zastúpenie výrobcu PharmaSwiss Ćeská republika s.r.o., Česko
Účinné látky
Indikačná skupina Antidiabetiká (vrátane inzulínu) (18)
Doba použiteľnosti 24 mes.
ATC skupina (podľa účinku na jednotlivé orgány):
A TRÁVIACI TRAKT A METABOLIZMUS
A10 Antidiabetiká
A10B Perorálné antidiabetiká okrem inzulínov
A10BB Sulfónamidy, deriváty močoviny
A10BB12 Glimepirid

Na čo sa GLIBEZID používa?

Glibezid sa užíva pri diabetes mellitus 2. typu (cukrovka nezávislá na inzulíne), ak samotná diéta, cvičenie a úbytok na hmotnosti nemajú primeraný účinok.
Tento typ cukrovky sa môže vyskytnúť, keď pankreas neprodukuje dostatok inzulínu, ktorý by reguloval hladinu glukózy v krvi.
Pre viac informácií si prečítajte príbalový leták...

Nežiaduce účinky

Poruchy na začiatku liečby: zrakového vnímania, gastrointestinálne ťažkosti ako je nevoľnosť, vracanie, hnačka, tlak alebo pocit plnosti v žalúdku a bolesť brucha.Výskyt hypoglykemických reakcií ako sú: gypoglykemické reakcie. Poruchy pečene a žlčových ciest: hepatitída môže vyústiť do zlyhania pečene. Ostatné veľmi zriedkavé: Mierne reakcie z precitlivenosti sa môžu vyvinúť do závažných reakcií s dyspnoe, poklesom krvného tlaku a možným šokom, alergická vaskulitída, skrížená alergizácia so sulfonylmočovinou, sulfónamidmi alebo príbuznými látkami, poškodenie funkcie pečene napr. s cholestázou a žltačkou, precitlivenosť na svetlo, pokles koncentrácie sérového sodíka zvýšenie hladín pečeňových enzýmov, stredne závažná až závažná trombocytopénia, leukopénia, erytrocytopénia, granulocytopénia, agranulocytóza, hemolytická anémia, pancytopénia, alergické kožné reakcie.
LiekInfo.sk používa súbory „cookie“ na zlepšenie používateľského komfortu. Pokračovaním vyjadrujete svoj súhlas s používaním našich súborov „cookie“.